Iz takšnega ali drugačnega razloga, je napočil čas za nakup novega računalnika. V kolikor ste do sedaj imeli zgolj namizne računalnike, vam svetujemo ponovni nakup novega. V primeru, da ste bolj ljubitelj prenosnikov, pa se za nakup odločite na podlagi vaših potreb. Razlika v ceni med prenosniki in klasičnimi računalniki, je postala zanemarljiva. Vprašanje pa je, kje dobite več za svoj denar. Prenosniki so malo dražji od klasičnih naprav, saj so njegovi deli bolj kompleksni in dražji za proizvajanje. Vsebujejo tipkovnico in miško, kar pomeni, da so po nakupu takoj pripravljeni za uporabo. Njihova največja pomanjkljivost je možnosti nadgradenj, saj lahko namizne naprave lažje in ceneje nadgrajujemo.

Lažje oblikovanje in ustvarjanje posnetkov

V kolikor se pogosto ukvarjate z grafičnim oblikovanjem ali pa 3D modeliranjem, je namizni računalnik prava izbira za vas. Omogoča vam enostavno oblikovanje in uporabo zahtevnejših aplikacij. Izberete lahko velik zaslon, ki bo omogočal lažje osredotočanje na detajle in bolj natančno delo. Primeren je tudi za družine z malčki, saj so večje naprave bolj robustne in manj občutljive na grobo delo. Obenem lahko najstnika lažje nadzorujete med brskanjem po internetu, saj bo moral namizni računalnik uporabljati zgolj v eni sobi.

Primerjava obeh različic

Cena izdelka je odvisna od posameznih komponent in vaših zahtev. Cenovni okvir je popolnoma vaša odločitev. V kolikor pa primerjamo primerljiv prenosnik z namiznim računalnikom, pa dobimo zanimive rezultate. Prenosnik zmaga na področju prenosljivosti, prikladnosti in zavzemanja manjšega prostora. Namestimo ga lahko kamorkoli. Namizni računalnik pa ga prekaša v enostavnosti in dostopnosti za popravila ter nadgradnje, ergonomičnosti in boljšemu razmerju med ceno in kvaliteto izdelka.

Kako izbrati najprimernejšega?

Karakteristike naprave so predvsem odvisne od vašega proračuna in vaših želja. Osnovni uporabnik se brez skrbi lahko zadovolji z osnovnim prenosnikom ali klasičnim računalnikom. Na njem gleda filme, obiskuje različne spletne strani, uporablja urejevalnike besedila in podobno. V primeru, da potrebujete računalnik tudi na poti, potem si izberite prenosnik. V kolikor pa potrebujete zmogljivejšo napravo za bolj kompleksne naloge pa si vsekakor izberite namizni računalnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation