V našem kraju za mlade poleti ni kaj veliko aktivnosti, imamo le bazen. Kadar je vreme nekoliko manj toplo, tako nimaš kaj početi, prav tako pa tudi ne ob večerih. Tako smo krajani pričeli že pred časom razmišljati o tem, da bi uredili igrišče za odbojko, saj je odbojka na mivki v sosednjih krajih kar priljubljena in v bližnjem kraju, ki je enake velikosti kot naš, imajo urejena kar tri igrišča, ki so poleti lepo polna. Zakaj se torej ne bi odbojka na mivki igrala tudi pri nas?

Ker bi šlo za uraden športni objekt, smo se seveda povezali z občino, kajti želeli smo, da je vse urejeno po predpisih – nenazadnje bi se na igrišču lahko kdaj organizirala tudi kakšna zabavna tekmovanja, sicer pa bi se to za rekreativno igro oddajalo za minimalno pristojbino, ki bi skrbela za pokrivanje stroškov vzdrževanja. Če bi hoteli, da se odbojka na mivki igra zgolj malo za zabavo in na kakšnem zasebnem zemljišču, potem bi lahko enostavno naredili izkop in nasuli mivko ter postavili stebre in mrežo, tako pa morajo biti stvari primerno urejene.

Videti je, da se bo odbojka na mivki pri nas igrala že to poletje, saj projekt odlično napreduje. Mladi pa tudi pogosto sprašujejo, kdaj bo igrišče narejeno, kdaj bo možno prvič igrati in podobno. Upam, da jim bo to navdušenje ostalo za vedno in da bo odbojka na mivki postala šport, ki se bo v našem kraju izjemno dobro prijel. Nenazadnje gre za šport, ki je še mlad, a se dobro razvija, in če bomo vlagali tudi v najmlajše, morda v našem kraju kdaj v bodočnosti pozdravimo tudi kakšnega prvaka. Sicer pa je glavni namen predvsem v tem, da se mlade (in tudi starejše) generacije gibajo, da kakovostno izkoriščajo dvoj prosti čas, da imajo mladi med počitnicami veselje s športom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation