Za toplotne črpalke smo seveda vsi že slišali, toda za besedno zvezo eko sklad toplotne črpalke pa verjetno je. V nadaljevanju si bomo zato podrobneje pogledali, kaj nam torej ponuja ta nenavadna besedna zveza, ki nam gre v resnici hitro in lepo v naša ušesa.

Kako so torej v resnici povezani pojmi eko sklad in toplotne črpalke? Eko sklad oziroma Slovenski okoljski javni sklad, vsem, ki se odločijo za nakup toplotne namreč ponuja nepovratne finančne spodbude v višini 2. 500 evrov. Subvencija iz eko sklada za toplotno črpalko zahteva izpolnitev določnih pogojev. Vse lahko preverimo na spletni strani tega priljubljenega podjetja in se za to varianto odločimo že ta hip.

Subvencije za toplotne črpalke

Eko sklad toplotne črpalke torej pomeni, da če se odločimo za toplotne črpalke, nam določeno podjetje ponuja nepovratna sredstva. V nadaljevanju si preberimo še nekaj o toplotnih črpalkah, da bomo videli, zakaj se je podjetje odločilo financirati tovrstni projekt. Očitno gre za koristen projekt.

  1. i. toplotne črpalke energijo, ki jo uporabljajo za svoje delovanje, črpajo iz sončne energije oziroma jo pretvarjajo sebi v prid. Tako nam toplotne črpalke oziroma ekološki sklad za toplotne črpalke nudijo ekonomičen ter okolju prijazen vir toplote za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode. Iz okolja tako pridobivamo brezplačno energijo.

Pridobitev subvencij iz eko sklada

Vedeti pa moramo, da ekološki sklad lahko delujejo tudi v obratni smeri, torej nam ohlajajo prostore. Napredna tehnologija omogoča pridobivanje energije v težkih zimskih razmerah, oddajanje toplote na visoki temperaturni ravni in hkrati še prihranek energije v primerjavi s tradicionalnimi oblikami ter načini ogrevanja, ki smo ga bili navajeni v preteklosti.

Sedaj je torej skrajni čas, da se odločimo za eko sklad toplotne črpalke. Če se bomo odločili za ta sistem, bomo privarčevali velike količine denarja, dobro bomo vplivali na okolje, poleg tega pa nam bodo tudi pomagali pri sofinanciranju, kar pa je v današnjem času izjemnega pomena. Če je odločitev končno padla, kar pogumno naprej. Nikoli vam namreč ne bo žal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation