Starši osnovnošolskih otrok pozor! Dodatno učenje bo okrepilo znanje vašega otroka. Zagotovo se tega zavedate in tudi sami skušate svojemu otroku pomagati po najboljših močeh, vendar se zaradi prevelike utrujenosti to ne izide vedno po načrtih. Ravno zato so inštrukcije v osnovnih šolah bistvenega pomena. Starši vse več časa preživijo na delovnem mestu, posledično pa zmanjka časa za posvet in učenje z otrokom. Ker pa si vaš otrok želi ali pa potrebuje dodatno spodbudo in motivacijo, so inštrukcije kot nalašč rešitev za vas in vašega otroka.

Inštrukcije v osnovnih šolah potekajo skupinsko ali pa posamično. Po raziskavah sodeč, je vedno dobrodošlo oboje. Nekaj dodatnih skupinskih ur, nato pa nekaj individualnih za okrepitev znanja. Takšen način učenja lahko primerjamo s treningi vrhunskih športnikov. Le ti vedno trenirajo v skupinah, saj je šport po večini skupinsko delo. Vendar za najboljše rezultate, si  vrhunski športniki omislijo osebne trenerje. Tako na področju moči kot na področju taktike in strategije. Kajti le dodatno usposabljanje vodi v zavidljive rezultate. Popolnoma enako je pri osnovnošolskih otrocih. Pa ne le pri njih.

Tudi dijaki in študentje lahko na popolnoma enak način obogatijo svojo knjižnico nabora znanj. Dodatno učenje, dodatne priprave, bodo imele pozitiven učinek na učenca, ker se bo na individualni ravni posvetil izbranim tematikam, posledično pa bodo ocene višje in zavidanja vredne. Inštruktorji svoje delo opravijo po dogovoru. Je pa vedno tako, da je najprej potreben posvet in nekaj uvodnih ur, s katerimi se oceni trenutno znanje učenca. Na osnovi znanja po navadi inštruktor izvede pred test, s katerim natančno oceni koliko časa bo otrok obiskoval inštrukcije v osnovnih šolah. Takšen pristop je najkoristnejši tako za otroka kot tudi za starše. Učenje bo zelo hitro obrodilo sadove, kar se bo tudi poznalo pri ocenah. Čeprav inštrukcije niso namenjene samo izboljšavi ocen, so tudi odlična izbira pri pridobivanju dodatnega znanja in veščin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation