Dandanes je veliko super hrane, ki obljublja številne dobre učinkovine na telo in nam zagotavlja razne potrebe po mineralih, vitaminih in drugih zdravju koristnih sestavinah. Pa vendar ni nujno, da je tudi vsaka resnično učinkovita in je pomembno, da se pred nakupom prepričamo ter prodajalca povprašamo o izvoru in drugih stvareh, ki lahko vplivajo na kakovost prehranskega dopolnila. Recimo guarana, če želimo, da je učinkovita in doseže prave rezultate, se moramo najprej prepričati, da je pravega in ekološkega izvora ter da se pri predelavi niso porazgubile prav zdravilne učinkovine.

In čemu sploh ta služi? Nečemu, kar je dandanes težava velike večine ljudi in sicer služi pri povečanju energije in ohranjanju budnosti. Čeprav se morebiti sliši zanimivo, da bi nekdo želel ostati buden, a vendar so situacije, ko moramo biti popolnoma budni ali pa smo resnično tako utrujeni, da bi nenehno spali in bi radi prekinili ta verižni krog prespanih dni.

Poleg energije, pa je guarana odgovorna tudi za imunski sistem in ohranjanje njegovega ravnovesja. Če pa moramo biti telesno pripravljeni in aktivni, pa je tudi v tem primeru odlična izbira, saj pomaga pri fizični vzdržljivosti. Uporabljamo in uživamo jo lahko na različne načine, najbolje pa je, da se že pri prodajalcu pozanimamo o teh in tudi o priporočeni dnevni količini. Navsezadnje gre za prehransko dopolnilo, katero naj ne bi imelo stranskih učinkov, pa vendar je vedno dobro biti previden in tako upoštevati navodila za uporabo ter predvsem priporočljivo dnevno količino.

Predvsem priljubljena je pri športnikih, seveda pa je dobrodošla v prehrani vsakega od nas. In ne samo tistih, ki želijo ostati telesno aktivni. Vsak od nas potrebuje določen nivo energije in, ker vemo, kako lahko ta niha in da so situacije, ko smo polni energije, potem pa jo nenadoma izgubimo, ipd., je dobro, da je ta vedno pri roki in jo mogoče že uporabljamo kot preventivo. Seveda pa najbolj takrat, kadar nam je potrebna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation