Kaj je osnovno ali obvezno zdravstveno zavarovanje in kaj je dodatno zdravstveno zavarovanje? Živimo v urejeni državi, kjer je obvezno se zavarovati na določen način in to gre za osnovno zdravstveno zavarovanje, katerega imamo praviloma urejenega vsi, bodisi preko službe ali kako drugače. Potem pa je še tu dodatno, ki pa praviloma ni obvezno, je pa zelo dobrodošlo, če se sučajno kaj zgodi, če koristimo zdravniške usluge, ipd.

Namreč, kakšna je razlika oziroma, zakaj neki bi potrebovali kar dvojno zavarovanje in tako plačevali za dve enaki stvari? Zato, ker osnovno zavarovanje krije le določene storitve zdravstva, preostanek pa krije dodatno. In sedaj razumemo, zakaj se mu reče prav dodatno, kajne? Torej, ali še dvomite v to, da bi ga pravoičasno uredili in sklenili? Ne, kajne?

Ljudje smo vsakodnevno izpostavljeni raznim možnim nezaželenim pripetljajem, nesrečam, ipd. Te nesreče lahko na nas pustijo razne posledice, česar se seveda najbolj bojimo. Bojimo pa se tudi stroška zdravljenja, kajne? Dokler smo zdravi, mogoče na to niti ne pomislimo, ko pa se nam kaj pripeti, pa se hitro spomnimo na to, da bi si pa mogoče morali za takšne primere omisliti zavarovanje. To, da nam je to na voljo, pa seveda je odlična priložnost, da jo izkoristimo, saj nikoli ne vemo, kaj nas čaka že v naslednjem trenutku.  Poleg osnovnega, je seveda skoraj obvezno dodatno zdravstveno zavarovanje, zato, da se v primeru koriščenja zdravniških uslug ne bi obremenjevali dodatno še s stroškom zdravljenja.

Zavarovanje sklenemo lahko zelo hitro, lahko ga celo uredimo online, tako da kar se tiče tega so stvari precej preproste. Seveda bomo za to zavarovanje odšteli določeno mesečno premijo, ki pa je seveda zanemarljiva v primerjavi  s tem, kaj nam bo omogočeno, če ga bomo imeli urejenega pravočasno.

Osnovno in dodatno zavarovanje je torej komplet, katerega bi naj imel vsak prebivalec Slovenije, da bi nemoteno in brez dodatnih stroškov lahko koristil vse zdravniške usluge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation